Pas op! Oplichters actief op de huizenmarkt: Zo voorkom je valkuilen bij het huren van een woning.
Zoek je naar een huurwoning in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht of een andere grote stad? Let dan goed op! De vraag naar huurwoningen is gigantisch, vooral in de grotere steden, en helaas betekent dit ook dat er veel oplichters actief zijn. Casae helpt je graag om deze valkuilen te vermijden, zodat jij niet in de val van een oplichter trapt. Lees snel onze tips om veilig een woning te vinden.
Dit klinkt als een cliché, maar helaas is het vaak de harde waarheid. Als een woningaanbieding te goed klinkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. Stel je voor: een appartement in het centrum van Amsterdam met 2 slaapkamers voor slechts €800 per maand. Dit is vaak te mooi om echt te zijn, vooral als het gaat om een particulier die de woning aanbiedt. Dit soort prijzen zijn meestal voorbehouden aan woningcorporaties, die de woningen voor veel hogere prijzen verhuren.
Dit is een groot rode vlag! Soms proberen oplichters je te verleiden met mooie foto’s en goed doordachte advertentieteksten. Ze geven je zelfs goede antwoorden op je vragen, maar als je om een bezichtiging vraagt, komt het altijd goed uit dat ze “in het buitenland” zijn. Ze vragen je dan om de huur en borg over te maken, met de belofte dat ze je de sleutels per post zullen sturen. Trap niet in deze truc – het is pure oplichterij.
Wegwezen! Als iemand je vraagt om geld over te maken via diensten zoals MoneyGram of Western Union, weet je dat je te maken hebt met een oplichter. Dit soort betalingen is onomkeerbaar en vaak gebeurt het dat het geld op een buitenlandse locatie wordt opgenomen. Daarna hoor je niks meer van ze.
Dit is een van de grootste aanwijzingen dat je met een oplichter te maken hebt. Echte eigenaren of verhuurders hebben meestal woningen in één stad of land. Als iemand claimt woningen te verhuren in verschillende steden wereldwijd – denk aan Amsterdam, Londen, Parijs, Madrid en Praag – is de kans groot dat je te maken hebt met een professionele oplichter. Bekijk ook het sociale profiel van de verhuurder, zoals hun Facebook-account, en check in welke groepen ze actief zijn. Dit kan je veel vertellen over hun werkelijke bedoelingen.
Voordat je ook maar een cent betaalt, moet je er zeker van zijn dat je de woning hebt bekeken. Ook als het goed lijkt, is het belangrijk om te vragen wie de eigenaar is en of je met hen in contact kunt komen of documenten kunt inzien die bevestigen dat de persoon die je aanspreekt daadwerkelijk de verhuurder is. Als ze weigeren je informatie te geven of geen duidelijke antwoorden hebben, is dat vaak een teken dat iets niet klopt.
Met Casae kun je de zoektocht naar een huurwoning eenvoudig en veilig maken. Wij zorgen ervoor dat je geen oplichterij tegenkomt. Wij scannen voortdurend het aanbod van huurwoningen op betrouwbare websites, zodat jij je kunt concentreren op het vinden van de perfecte woning. Geen zorgen, geen oplichters – alleen betrouwbare huurwoningen.
Vind vandaag nog de perfecte woning! Heb je je ideale plek gevonden? Zet de volgende stap met een Premium Account. Maak snel en eenvoudig je account aan, zonder abonnementen of verplichtingen – je betaalt éénmalig voor toegang tot het platform.